REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Farfalle s paprikou a cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské těstoviny farfalle, (motýlci, mašličky) uvařené ve vodě a promíchané s orestovanou zeleninou.


Ingredience:
400 gtěstoviny farfalle (mašličky, motýlci)
2 kspaprikové lusky
1 kscibule
2 lžíceoleje
1 lžičkasušených listů bazalky nebo několik čerstvých lístků
balzamového octa
mletý černý pepř
sůl
voda na uvaření těstovin

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve v mírně osolené vodě doměkka, postupujeme dle návodu na obalu (obvykle je vaříme 15-20 minut), pak farfalle propláchneme a necháme důkladně okapat
2. Na rozpáleném oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, jadřinců zbavené, na proužky nakrájené papriky, mírně je osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut dusit na mírném zdroji tepla
3. Vmícháme několik kapek balzamového octa a nasekanou bazalku
4. Zcezené a důkladně okapané farfalle promícháme s připravenou orestovanou zeleninou přímo v pánvičce na mírném plameni, pak těstoviny ihned servírujeme.

Doporučení:

Tento recept můžeme připravit i s těstovinami typu fusilli (spirálky).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy