Farfalle neboli těstovinoví motýlci uvaření do měkka, promíchaní s opečenou brokolicí a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | těstovin farfalle |
400 g | brokolice |
200 ml | smetany |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | středně velké cibule |
2 lžíce | piniových oříšku |
2 lžíce | olivového oleje |
mletý bílý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Farfalle uvaříme ve vroucí, mírně osolené vodě, tzv. al dente (na skus), po uvaření je ihned propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty, pak je scedíme a propláchneme studenou vodou, zbylé košťálky odřízneme a nasekáme nadrobno
3. Oloupaný česnek i cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme polovinu piniových oříšků, brokolici a krátce orestujeme
4. Vložíme nasekané stonky brokolice, promícháme a zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem
5. Nakonec do pánvičky přidáme okapané těstoviny, krátce vše prohřejeme a hotový pokrm na talířích zdobíme zbylými piniovými oříšky.