REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Farfale s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Farfalle neboli těstovinoví motýlci uvaření do měkka, promíchaní s opečenou brokolicí a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gtěstovin farfalle
400 gbrokolice
200 mlsmetany
2 ksstroužky česneku
1 ksstředně velké cibule
2 lžícepiniových oříšku
2 lžíceolivového oleje
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Farfalle uvaříme ve vroucí, mírně osolené vodě, tzv. al dente (na skus), po uvaření je ihned propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Brokolici rozebereme na růžičky, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty, pak je scedíme a propláchneme studenou vodou, zbylé košťálky odřízneme a nasekáme nadrobno
3. Oloupaný česnek i cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme polovinu piniových oříšků, brokolici a krátce orestujeme
4. Vložíme nasekané stonky brokolice, promícháme a zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem
5. Nakonec do pánvičky přidáme okapané těstoviny, krátce vše prohřejeme a hotový pokrm na talířích zdobíme zbylými piniovými oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy