REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzský sýr Boursain

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento, v domácích podmínkách, vyrobený sýr podáváme nejlépe s bílým pečivem.


Ingredience:
250 gtvarohu
125 gmásla
1 lžičkačesnekového prášku (sušeného česneku)
1 lžičkabílého mletého pepře
1 lžičkamajoránky
1 lžičkatymiánu
1 lžícekuliček černého pepře
1/2 lžičkysoli
alobal

Postup:

1. Tvaroh rozdrtíme do misky, máslo rozehřejeme na ohni a přilijeme k tvarohu
2. Přidáme veškeré koření mimo celých kuliček černého pepře, pečlivě vše promícháme a několik minut třeme
3. Hmotu dáme v misce ztuhnout do lednice do druhého dne
4. V hmoždíři utlučeme nahrubo pepř a připravíme si ho na prkénko, z tvarohové hmoty vytvoříme vyšší placky (ze 125 g uděláme čtyři), které obalíme v hrubě roztlučeném pepři
5. Obalené placky zabalíme do alobalu, servírujeme nejlépe s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy