REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fofr knedlík, aneb knedlík do 15 minut

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mikrovlnné troubě připravený přílohový knedlík a to do 15 minut!


Ingredience:
2 ksvejce
1,5 ksrohlíku z předchozího dne
1,5 hrnkuhrubé mouky
1,5 hrnkustudeného mléka
1 lžičkaprášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
forma z umělé hmoty nebo skleněná

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků, z bílků vyšleháme, nejlépe metličkou, tuhý sníh
2. Do misky nasypeme na kostičky nakrájené rohlíky, přisypeme mouku, prášek do pečiva a sůl, přidáme žloutky a nakonec vše zalijeme mlékem, dobře vše promícháme
3. Do připravené hmoty opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Těsto vlijeme do umělohmotné nebo skleněné formy (nelze použít klasickou kovovou formu!), kterou vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou, můžeme použít formu třeba na bábovku nebo biskupský chlebíček
5. V mikrovlnné troubě knedlík “vaříme” při výkonu 750 W přesně 8 minut
6. Po vypnutí ještě necháme knedlík v troubě 1-2 minuty odpočinout, pak ho vytáhneme, na několika místech propíchneme párátkem
7. Nakonec knedlík rozkrájíme a můžeme ihned podávat jako přílohu k masům servírovaným s omáčkou apod.

Poznámka:

1 hrnek = 1/4 l

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy