REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Florentské dušené závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané telecí řízky plněné šunkou a vajíčkem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 kstenkých telecích plátků z kýty
4 ksplátků šunky (vařeného uzeného masa)
4 ksvajec uvařených natvrdo
30 gmásla
4 lžícebílého vína
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžíceoleje
5 lžicvody
snítka rozmarýnu
špetka cukru
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Telecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme je
2. Poklademe plátky šunky (uzeného masa) a oloupanými vejci
3. Pak maso stočíme v závitky a omotáme bílou nití
4. Orestujeme je po všech stranách na rozpáleném oleji a másle
5. Nakonec přidáme rozmarýn, rajčatový protlak smíchaný s 5 lžícemi vařící vody, vínem, cukrem, solí a mletým pepřem, přiklopíme těsně přiléhající pokličkou a dusíme doměkka
6. Měkké závitky vyndáme, nitě odstraníme a závitky vychladíme
7. Před podáváním je rozkrojíme na půlky a ozdobíme petrželkou, poléváme vychladlou omáčkou z výpeku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy