REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fitness švestkový krém se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do měkka povařené švestky v kaloricky odlehčeném dvoubarevném poháru s mandlovým mlékem a skořicovou chutí.


Ingredience:
100 g čerstvých švestek nebo mražených švestek
100 gšvestkovo skořicového Šmakouna
100 mlmandlového nápoje (mléka)
špetka skořice

Postup:

1. Švestky povaříme na třech lžících vody, dokud nejsou téměř měkké, v případě potřeby přidáme ještě trošku vody
2. Polovinu švestek si odložíme stranou
3. Šmakouna nastrouháme na jemném struhadle a rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s mandlovým nápojem
4. Dvě lžíce si uschováme do malé misky a do zbytku přidáme dušené švestky a skořici
5. Znovu rozmixujeme
6. Na dno skleničky položíme polovinu celých švestek, pokračujeme tmavším švestkovým krémem, pak nalijeme ten bez švestek a končíme opět vrstvou švestkového krému
7. Navrch položíme zbylé dušené švestky, můžeme posypat trochou strouhaného Šmakouna nebo kousky mandlí.
8 Necháme vychladit a po hodině můžeme podávat.

Doporučení:

Pokud vám na kaloriích zase až tak moc nezáleží, můžete do krému přidat trochu třtinového cukru.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy