REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé v křupavé chlebové krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte také tento netradiční recept na rybí filé chvíli grilované v troubě pod grilem, pak potřené rajčatovou pastou a posypané chlebovou strouhankou, zapečené, opět v troubě pod grilem, pěkně dozlatova.


Ingredience:
600 gNOWACO Filé porce
fenyklová semínka
olivový olej
pepř
sůl
Na rajčatovou pastu:
1/2 skleničkynakládaných sušených rajčat
40 gparmazánu
2 ksstroužky česneku
1/2 kschilli papričky i s jadérky
1 hrstčerstvých listů bazalky
1 lžíce balzamikového octa
citronová kůra a šťáva z 1/2 citrónu
Na chlebovou strouhanku:
200 gchleba
1/2 konzervyančoviček i s olejem
2-3 ksstroužky česneku
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Filé pokapeme olivovým olejem, okořeníme pepřem, osolíme a posypeme fenyklovými semínky. Vložíme ho do pekáče, dáme do trouby pod gril a grilujeme 10 minut. Pekáč umístíme do spodní části trouby, aby byla spirála grilu co nejdále.
  2. Připravíme si rajčatovou pastu. Půl skleničky nakládaných rajčat i s nálevem dáme do nádoby mixéru, přihodíme půlku chilli papričky, stroužky česneku, hrst listů bazalky, kousky parmazánu, nastrouhanou kůru a šťávu z půlky citrónu, vše ještě zakápneme lžící balzamikového octa a mixujeme na kaši.
  3. Rybu vytáhneme z trouby a potřeme připravenou pastou. Maso hojně potřené pastou ještě zasypeme chlebovou strouhankou.
  4. Pekáč vložíme opět do trouby, kde filety z tresky ugrilujeme doměkka, což bude trvat zhruba dalších 15 až 20 minut.

Příprava ochucené chlebové strouhanky:

Chléb natrháme a vložíme do nádoby mixéru. Přidáme ančovičky i s olejem, česnek, vše osolíme, okořeníme pepřem a mírně zakápneme olivovým oleje. Rozmixujeme na strouhanku.

Doporučení:

TIP na kvalitní filé: – Proměňte oběd či večeři v opravdový gurmánský zážitek. Dopřejte si NOWACO Filé a pochutnejte si na opravdu kvalitní rybě pocházející z průzračných vod, jež překypují životem. Ryby jsou ihned po výlovu zpracovány a zmrazeny přímo na moři, proto zůstávají šťavnaté a skvěle chutnají. Filé obsahuje 100 % masa. Není v něm přidaná voda ani žádné přídatné látky. Díky šetrnému přístupu se výrobek pyšní značkou MSC, která je symbolem trvale udržitelného rybolovu. Filé je přímo stvořené pro nejrůznější recepty. Nechte se jím inspirovat a mějte rybu na stole častěji. Filé v novém obale získáte ve svém obchodě v 400g balení. Více na www.nowaco.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy