REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fenykl po boloňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nakrájený fenykl, povařený pak orestovaný na oleji, servírovaný podlitý rajskou omáčkou a posypaný nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
1 ksvětšího fenyklu nebo dva menší
0,5 lhotové rajské omáčky
120 gnastrouhaného tvrdého sýra
voda na povaření
olej
sůl

Postup:

1. Fenykl nakrájíme na nudličky a krátce povaříme ve slané vodě
2. Po změknutí vyjmeme zeleninu sítkem, necháme důkladně okapat
3. Fenykl orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova
4. Jednotlivé porce servírujeme podlité horkou rajskou omáčkou, posypané nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.

Poznámka:

Recept na rajskou omáčku najdete zde: Jednoduchá rajská omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy