REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky na kyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze sterilovaných fazolek připravená chutná příloha k vařenému hovězímu masu. Fazolky můžeme také podávat jako samostatný chod s natvrdo uvařenými vejci.


Ingredience:
1 sklenicesterilovaných mladých fazolek ve sladkokyselém nálevu
1 ksstředně velké cibule
1 lmléka
1/4 lsmetany
2 lžícehladké mouky
pepř
tuk
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájím na jemno, zpěním ji na tuku, zesklovatěnou cibulku zaprášíme hladkou moukou, připravíme si tak zásmažku
2. Za stálého míchání jíšku zalijeme lákem z fazolek a zředím mlékem
3. Vařím asi 10 minut, omáčku osolím a pak do ní vsypeme fazolky
4. Přilijeme smetanu, provaříme a dochutím pepřem a solí.

Doporučení:

Většinou stačí omáčku jen opepřit a osolit, pokud bude potřeba, můžeme ji ještě okyselit octem.Recept na sterilované fazolky najdete zde: Sterilované fazolky.

Poznámka:

Jako přílohu podáváme na tvrdo uvařená vejce a brambory, nebo fazolky na kyselo servírujeme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy