Zeleninový eintopf z cukety, mrkve, cibule, hovězího bujónu a koření, s vložkou uzeného masa.
Ingredience:
600 g | cukety |
300 g | uzeného vepřového |
3 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 lžíce | oleje |
1 l | hovězího bujónu |
oregáno | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cuketu očistíme, oloupeme a zbavíme semínek, potom nakrájíme na také na kostičky, stejně tak uzené, cibuli nakrájíme na drobno, mrkev zatím jen oloupeme
2. V hrnci na oleji zprudka orestujeme cibulku, přidáme uzené a přibližně 5 minut opékáme, pak přidáme cuketu a na hrubo nastrouháme mrkev
3. Přilijeme hovězí bujón a 30 minut, na mírném zdroji tepla vaříme, samozřejmě pod pokličkou
4. Nakonec polévku ochutíme solí a pepřem, při podávání jednotlivé porce zdobíme nasekanými bylinkami.
Můžeme podávat s pečivem.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek, zdroj: Polévky a eintopfy – Cornelia Adamová, Elke Alsenová, Marey Kurzová, Hannelore Mählová-Strengeová, Annedore Meinekeová, Brigitta Stuberová a Annette Wolterová-Fortuna print 2004