REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Eintopf s rajčaty a fazolemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostrá hutná polévka z bílých fazolí naložených v tomatové omáčce, sekaných rajčat, cibule, pórku, mrkve …


Ingredience:
400 g sekaných rajčat z konzervy
300 g klobás (různé druhy)
200 g mrkve
200 gpórku
70 ganglické slaniny
250 mlzeleninového vývaru
2 kssnítků tymiánu
2 ksstroužků česneku
1 kskonzervy bílých fazolí v tomatové omáčce
1 kschilli papričky
1 ksvelké cibule
mletý pepř
olej
cukr
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka, očištěniou mrkev na půlkolečka a chilli papričku zbavenou semínek na nudličky
2. Na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pórek, mrkev, na kolečka nakrájenou klobásu, chilli papričku a vše orestujeme
3. Do hrnce přimícháme fazole i s tomatovou omáčkou, vše zalijeme sekanými rajčaty, vývarem, dochutíme solí, pepřem a 15 minut necháme provařit
4. Nadrobno nasekaný tymián dáme do hrnce, podle potřeby eintopf dochutíme solí, pepřem, případně cukrem, asi 3 minuty povaříme a odstavíme.

Poznámka:

Více informací o tomto pokrmu se dozvíte v článku Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy