Ostrá hutná polévka z bílých fazolí naložených v tomatové omáčce, sekaných rajčat, cibule, pórku, mrkve …
Ingredience:
400 g | sekaných rajčat z konzervy |
300 g | klobás (různé druhy) |
200 g | mrkve |
200 g | pórku |
70 g | anglické slaniny |
250 ml | zeleninového vývaru |
2 ks | snítků tymiánu |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | konzervy bílých fazolí v tomatové omáčce |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | velké cibule |
mletý pepř | |
olej | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka, očištěniou mrkev na půlkolečka a chilli papričku zbavenou semínek na nudličky
2. Na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pórek, mrkev, na kolečka nakrájenou klobásu, chilli papričku a vše orestujeme
3. Do hrnce přimícháme fazole i s tomatovou omáčkou, vše zalijeme sekanými rajčaty, vývarem, dochutíme solí, pepřem a 15 minut necháme provařit
4. Nadrobno nasekaný tymián dáme do hrnce, podle potřeby eintopf dochutíme solí, pepřem, případně cukrem, asi 3 minuty povaříme a odstavíme.
Více informací o tomto pokrmu se dozvíte v článku Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce.