Hustá obědová polévka z anglické slaniny, uzeného masa, cibule, brambor, kořenové zeleniny a kapusty.
Ingredience:
150 g | libového uzeného masa |
150 g | kořenové zeleniny |
150 g | kapusty |
100 g | anglické slaniny |
1 lžička | sypkého bujónu |
2 ks | brambor |
1 ks | cibule |
1 ks | malé plechovky bílých fazolí ve slaném nálevu |
1 l | vody |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Anglickou slaninu, uzené maso i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a lehce opečeme
2. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zalijeme vodou, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka
3. Pak přidáme nakrájenou kapustu, fazole, bujón a vše dovaříme, podle potřeby můžeme zahustit hotovou světlou jíškou.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.