REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Éclairs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční francouzská cukrovinka připravená z odpalovaného těsta nastříkaného na plech a upečeného do zlatova. S tvarohovo-smetanovou náplní a ovocem.


Ingredience:
250 gtvarohu v kostce
110 gmásla
70 gpolohrubé mouky
70 ghladké mouky
5 gkrupicového cukru
5 gsoli
125 mlminerální neperlivé vody
125 mlmléka
100 mlsmetany na šlehání
2 lžícemoučkového cukru
5 ksvajec
Na ozdobu:
ovoce, čokoládová poleva...

Postup:

1. Vodu s mlékem přivedeme k varu, rozpustíme máslo a vsypeme najednou směs mouky, soli a cukru
2. Rychle mícháme, dokud se hladké těsto nebude odlepovat – odpalovat od stěn a dna hrnce
3. Za občasného míchání necháme zvolna vychladnout
4. Šlehačem zapracujeme jedno po druhém všech pět vajec
5. Hladké pastovité těsto naplníme do cukrářského sáčku s hrubě řezanou špičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme podlouhlé tvary
6. Plech pokropíme několika kapkami vody a v troubě vyhřáté na cca 200 °C pečeme prvních 10 min bez otevírání trouby
7. Pak troubu vyvětráme a dopečeme do zlatava
8. Tvaroh vyšleháme se šlehačkou a cukrem, krémem plníme vychladlé rozkrojené korpusky
9. Dozdobíme ovocem kompotovaným nebo čerstvým, a rozpuštěnou čokoládou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy