Kombinace třešní s višněmi dodá džemu potřebnou hustotu, při přípravě džemů většinou třešně mícháme s jiným ovocem.
Ingredience:
2 kg | třešní |
1 kg | višní |
1,5 kg | cukru |
pektogel | |
hřebíček | |
skořice | |
zavařovací sklenice s uzávěrem |
Postup:
1. Omyté třešně a višně vypeckujeme a ve smaltové nádobě 10 minut povaříme, za občasného promíchání
2. Přidáme cukr, lžičku mleté skořice, lžičku roztlučeného hřebíčku a pektogel, vaříme do zhoustnutí hmoty
3. Džem plníme horký do čistých sklenic, důkladně je uzavřeme a necháme úplně vychladnout na utěrce dnem vzhůru.
Pektogel – Pektogel je želírovací prostředek, dává pokrmům konzistenci a zvyšuje viskozitu řídkých potravin a potřebnou hustotu.
Poznámka:Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.