REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový koláč se sněhovou čepicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus potřený dáňovou náplní, upečený v troubě, koláč nakonec zapečený ozdobený sněhem z bílků.


Ingredience:
Na těsto:
160 ghladké mouky
115 gmásla
1/2 lžičkykrupicového cukru
1/2 lžičkysoli
Na dýňovou náplň:
420 gdýňového pyré
340 gkondenzovaného mléka
165 gtmavého třtinového cukru
1 sáčekVanilkového cukru Vitana
1 lžícekukuřičného škrobu
1 lžičkaPerníkového koření Vitana
1/2 lžičkaMletého zázvoru Vitana
3 ksvejce
Na sněhovou čepici:
200 gcukru krupice
4 ksbílky

Postup:
  1. Suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu
  2. Pečeme při 180 °C cca 10 minut
  3. Připravíme dýňovou náplň; všechny suroviny smícháme v hladkou směs
  4. Náplň nalijeme na upečený korpus ve formě a pečeme při 160 °C dalších cca 45-50 minut
  5. Připravíme sníh z bílků; bílky a cukr šleháme ve vodní lázni v pevný sníh, který naneseme na koláč
  6. Zprudka zapečeme při 200 °C cca 3-5 minut.
Poznámka:

Zdroj: vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy