REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové škvarky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájená dužina dýně, pečená v troubě, pak orestovaná na pánvi, podávaná jako příloha, případně rozmačkaná jako pomazánka.


Ingredience:
1 ksmenší dýně (Hokkaido)
1 kscibule
2-3 lžícesádla
1-2 lžícemásla
pepř
sůl

Postup:

1. Dýni rozřízneme a vydlabeme semínka, dužinu nakrájíme na 2 cm široké kostky, které vyskládáme na tukem vymazaný plech
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C přibližně 15-20 minut
3. Na sádle lehce osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme 1-2 lžíce másla a vlažnou dýni
4. Lehce osolíme, okořeníme pepřem a za občasného promíchání restujeme 10-15 minut, až cibulka zesklovatí a dýně vypadá jako škvarky
5. Pokud zbude hodně tuku, tak ho slijeme, škvarky servírujeme ihned jako teplou přílohu, nebo je podáváme jen tak s chlebem.

Doporučení:

Studené škvarky můžeme rozmačkat s tukem na kaši a použít jako pomazánku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy