Tento pokrm je součástí mnoha jídel na Středním Východě.
Ingredience:
Rozpis na cca 4 porce: | |
400 g | celozrnné mouky |
200 g | čerstvě uvařené dužniny dýně |
150 g | hladké mouky |
1 ks | cibule (jemně nasekané) |
čerstvě umletý černý pepř | |
sůl | |
Do náplně: | |
250 g | špenátu |
150 g | dopředu uvařené cizrny |
50 g | sušených meruněk |
50 g | sekaných ořechů |
2 ks | šalotky |
1 lžíce | citrónové šťávy |
1/2 lžičky | škumpové třísloviny |
čerstvě umletý černý pepř | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Ve velké míse rozmačkáme vidličkou předem uvařenou dýni na kaši, přisypeme mouku a nadrobno nakrájenou cibuli, vše dobře promícháme, okořeníme a uložíme na 15 minut do ledničky
2. Je-li směs příliš hustá, přidáme do misky lžíci vody
3. Z odleželé dýňové směsi vyrobíme 8 cm dlouhé válečky na jedné straně otevřené, vzniklé otvory vyplníme připravenou náplní
4. Nakonec válečky orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova, necháme je okapat, popřípadě osušit na kuchyňském papíru.
Příprava náplně:
1. Šalotku jemně nasekáme a orestujeme ji na rozpáleném oleji
2. Přidáme dobře omytý špenát a za stálého míchání směs několik minut vaříme
3. Nakonec přidáme ostatní, výše uvedené ingredience patřící do náplně, vše dobře promícháme a odstavíme z tepla