REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové kibbeh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento pokrm je součástí mnoha jídel na Středním Východě.


Ingredience:
Rozpis na cca 4 porce:
400 gcelozrnné mouky
200 gčerstvě uvařené dužniny dýně
150 ghladké mouky
1 kscibule (jemně nasekané)
čerstvě umletý černý pepř
sůl
Do náplně:
250 gšpenátu
150 gdopředu uvařené cizrny
50 gsušených meruněk
50 gsekaných ořechů
2 ksšalotky
1 lžícecitrónové šťávy
1/2 lžičkyškumpové třísloviny
čerstvě umletý černý pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Ve velké míse rozmačkáme vidličkou předem uvařenou dýni na kaši, přisypeme mouku a nadrobno nakrájenou cibuli, vše dobře promícháme, okořeníme a uložíme na 15 minut do ledničky
2. Je-li směs příliš hustá, přidáme do misky lžíci vody
3. Z odleželé dýňové směsi vyrobíme 8 cm dlouhé válečky na jedné straně otevřené, vzniklé otvory vyplníme připravenou náplní
4. Nakonec válečky orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova, necháme je okapat, popřípadě osušit na kuchyňském papíru.

Příprava náplně:
1. Šalotku jemně nasekáme a orestujeme ji na rozpáleném oleji
2. Přidáme dobře omytý špenát a za stálého míchání směs několik minut vaříme
3. Nakonec přidáme ostatní, výše uvedené ingredience patřící do náplně, vše dobře promícháme a odstavíme z tepla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy