REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z kousků dýně, zeleninového vývaru, mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgdýně
4 ksproužků pomerančové kůry (nemusí být)
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
1 lžícecitronové šťávy
3 lžícemásla
1 lžičkamletého zázvoru
900 mlzeleninového vývaru
300 mlmléka
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
4 lžícetučné smetany
dýňová semínka, snítky bylinek

Postup:

1. Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostky
2. Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupaný, na plátky nakrájený stroužek česneku a kostky dýně
3. Vše dusíme 3 minuty, pak přilijeme zeleninový vývar, uvedeme do varu, osolíme, opepříme, podle chuti přidáme mletý zázvor, citronovou šťávu i proužky pomerančové kůry a vaříme na mírném plameni asi 20 minut, aby dýně lehce změkla
4. Pak vyndáme pomerančovou kůru, polévku necháme trochu vychladnout a rozmixujeme ji dohladka
5. Polévku vlijeme do čisté pánve, vmícháme mléko a mírně prohřejeme
6. Na talíři ozdobíme trochou smetany a opraženými dýňovými semínky, případně bylinakmi a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy