REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z kousků dýně, česneku, zeleninového vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
700 gdýně Hokaido
750 mlzeleninového vývaru
150 mlsmetany na vaření
4 lžíceplátků mandlí nebo dýňových semínek
1-2 ksstroužků česneku
strouhaný muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dýni omyjeme, oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kousky
2. Do hrnce dáme nakrájenou dýni, oloupané utřené stroužky česneku, zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni vaříme 30 minut, aby dýně změkla
3. Pak rozmixujeme tyčkovým mixérem, vmícháme smetanu, zahřejeme a dochutíme solí, pepřem i špetkou strouhaného muškátového oříšku
4. Před podáváním ozdobíme polévku na sucho praženými mandlovými plátky nebo dýňovými semínky.

Doporučení:

Polévku můžeme také ozdobit plátky orestované slaniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy