Polévka připravená z kousků dýně, česneku, zeleninového vývaru a dalších ingrediencí.
Ingredience:
700 g | dýně Hokaido |
750 ml | zeleninového vývaru |
150 ml | smetany na vaření |
4 lžíce | plátků mandlí nebo dýňových semínek |
1-2 ks | stroužků česneku |
strouhaný muškátový oříšek | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dýni omyjeme, oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kousky
2. Do hrnce dáme nakrájenou dýni, oloupané utřené stroužky česneku, zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni vaříme 30 minut, aby dýně změkla
3. Pak rozmixujeme tyčkovým mixérem, vmícháme smetanu, zahřejeme a dochutíme solí, pepřem i špetkou strouhaného muškátového oříšku
4. Před podáváním ozdobíme polévku na sucho praženými mandlovými plátky nebo dýňovými semínky.
Polévku můžeme také ozdobit plátky orestované slaniny.