REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevný švestkový koláč s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový koláč z těsta z části obarveného kakaem, z části dochuceného mandlemi, pokladeného švestkami. Koláč nakonec upečený v troubě, ke konci posypaný mandlovými lupínky.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1,5 hrnkumléka
necelý 1 hrnekmoučkového cukru
1/2 sáčkukypřícího prášku
1 hrstmandlových lupínků
2 lžícekakaa
500 gšvestek
1 ksHery
1 ksvejce
papír na pečení

Postup:

1. Celou Heru smícháme s cukrem, uhněteme a přidáme jedno vejce, šlehačem vyšlehneme
2. Přidáme mléko, mouku a půl prášku do pečiva, těsto pak rozdělíme na dvě půlky, jednu obarvíme kakaem a do druhé přidáme hrst mandlových lupínků
3. Na pekáč dáme pečící papír, nalijeme tmavou část těsta, pak světlou a nato řeznou stranou nahoru půlky švestek, které obalíme v cukru
4. Pečeme asi 30 minut na 200 °C, těsně před dopečením posypeme mandlovými lupínky a na minutku koláč ještě zapečeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy