REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na pokrm vhodný při vředové chorobě. Mleté telecí a hovězí maso opečené na sucho, podušené ve vodě.


Ingredience:
100 ghovězího masa
100 gtelecího masa
40 gmásla
10 ghladké mouky
1 kshousky (stejné množství veky)
1 ksvejce
1 dlmléka
strouhanka
petrželka
sůl

Postup:

1. Rozkrájenou housku zalijeme mlékem a po vymačkání ji spolu s hovězím a telecím masem umeleme
2. Přidáme vejce, sekanou petrželku, sůl a podle potřeby trochu strouhanky
3. Z hmoty vytvarujeme karbanátky
4. Nejprve je opečeme nasucho, potom je mírně podlijeme vodou a dusíme
5. Hotové karbanátky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a dobře povaříme
6. Povařenou šťávu podle chuti přisolíme, zjemníme čerstvým máslem a přelijeme přes karbanátky.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem či kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy