REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájená, orestovaná a pak podušená játra. Pokrm vhodný k požívání i u osob trpících vředovými chorobami.


Ingredience:
250 gjater
20 gmásla
10 ghladké mouky
4 lžícemléka
sůl

Postup:

1. Opraná a odblaněná játra nakrájíme na plátky nebo na kostky a nasucho je orestujeme
2. Potom je podlijeme naběračkou horké vody a dusíme doměkka
3. Mouku nasucho opražíme, zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, osolíme, povaříme a přidáme spolu s mlékem k dušeným játrům
4. Necháme přejít varem
5. Hotový pokrm zjemníme kouskem čerstvého másla a těsně před podáváním osolíme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží, vařenými těstovinami nebo s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou. Vhodným doplňkem je hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy