Česká klasika. Vařené hovězí přední vhodné k požívání i u osob trpících vředovými chorobami.
Ingredience:
200 g | hovězího masa (hovězí přední bez kosti) |
40 g | hladké mouky |
20 g | másla (rostlinného tuku) |
5 g | cukru |
2 dl | mléka |
1/2 dl | smetany |
1/2 ks | citrónu |
kopr | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka
2. Mouku opražíme nasucho, zředíme mlékem, dobře rozmícháme a povaříme
3. Přidáme smetanu a omáčku podle chuti osolíme, přisladíme, přikyselíme citronovou šťávou a necháme přejít varem
4. Hotovou omáčku doplníme kouskem čerstvého másla (rostlinného tuku) a sekaným koprem.
Podáváme s houskovým knedlíkem.