REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s koprovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká klasika. Vařené hovězí přední vhodné k požívání i u osob trpících vředovými chorobami.


Ingredience:
200 ghovězího masa (hovězí přední bez kosti)
40 ghladké mouky
20 gmásla (rostlinného tuku)
5 gcukru
2 dlmléka
1/2 dlsmetany
1/2 kscitrónu
kopr
sůl

Postup:

1. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka
2. Mouku opražíme nasucho, zředíme mlékem, dobře rozmícháme a povaříme
3. Přidáme smetanu a omáčku podle chuti osolíme, přisladíme, přikyselíme citronovou šťávou a necháme přejít varem
4. Hotovou omáčku doplníme kouskem čerstvého másla (rostlinného tuku) a sekaným koprem.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy