REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené brambory s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky, osminky či plátky nakrájené brambory, mírně opečené na pánvi na másle spolu s jarní cibulkou a kousky kuřecího masa, nakonec podušené v troubě okořeněné kmínem, pepřem a solí.


Ingredience:
8 ksvětších brambor
2 kskuřecích prsou nebo vykostěných zadních nohou bez kůže
2-4 ksjarní cibulky
1 lžícemásla
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a zprudka ho orestujeme, mírně osolené, na lžíci másla spolu s nasekanou cibulkou
2. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, osminky, případně plátky a zamícháme je ke kuřeti, pokrm osolíme, okořeníme kmínem a pepřem
3. Vše přendáme do zapékací misky, zaklopíme a dusíme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 25-30 minut.

Doporučení:

Pokrm můžeme obměnit; brambory s masem vyskládané v troubě můžeme přelít smetanou rozšlehanou s dvěmi až třemi vajíčky, nebo je posypat například nastrouhaným sýrem apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy