REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená rýže II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na rýži připravenou dušením.


Ingredience:
320 grýže
30 gmásla (tuku)
1/2 kscibule
0,5 lvody
hřebíček
sůl

Postup:

1. Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou, potom třikrát vařící vodou a necháme odkapat
2. Okapanou rýži vložíme do hrnce, zalijeme odměřeným množstvím vody, přidáme máslo (tuk), cibule se zabodnutým hřebíčkem, sůl a na zdroji tepla ji bez míchání přivedeme k varu, hrnec přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě nebo na plotýnce na malém plaménku, až změkne a bude sypká (rýže nesmí být mazlavá!)
3. Měkkou rýži sejmeme z tepelného zdroje, necháme stát 5 minut, pak odstraníme cibuli s hřebíčkem
4. Rýži nakypříme masovou vidličkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy