REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží pěna s bešamelem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá jíška povařená spolu s mlékem, smíchaná a pak prošlehaná s pečeným mletým drůbežím masem, koňakem a citrónovou šťávou.


Ingredience:
200 gpečeného drůbežího masa
10 gmásla
2 lžícekoňaku
1 lžícehladké mouky
1/4 lmléka
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Připravíme jíšku; do rozehřátého másla za stálého míchání přidáváme mouku
2. Do jíšky postupně přiléváme studené mléko a metličkou rozšleháváme dohladka (nesmí se vytvořit žmolky)
3. Vaříme cca 10-15 minut do zhoustnutí, vyrobíme si tak bešamel
4. Do bešamelu přidáme mleté maso, koňak a citrónovou šťávu
4. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a necháme v chladu odležet.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy