Světlá jíška povařená spolu s mlékem, smíchaná a pak prošlehaná s pečeným mletým drůbežím masem, koňakem a citrónovou šťávou.
Ingredience:
200 g | pečeného drůbežího masa |
10 g | másla |
2 lžíce | koňaku |
1 lžíce | hladké mouky |
1/4 l | mléka |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Připravíme jíšku; do rozehřátého másla za stálého míchání přidáváme mouku
2. Do jíšky postupně přiléváme studené mléko a metličkou rozšleháváme dohladka (nesmí se vytvořit žmolky)
3. Vaříme cca 10-15 minut do zhoustnutí, vyrobíme si tak bešamel
4. Do bešamelu přidáme mleté maso, koňak a citrónovou šťávu
4. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a necháme v chladu odležet.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.