Na cibulovém základě orestované kuřecí drůbky, servírované s olivovou rýží. Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Katovského.
Ingredience:
500 g | drůbežích drůbků |
200 g | vařené rýže |
80 g | vepřového sádla |
50 g | šunky |
1 ks | malá plechovka oliv bez pecek |
1 ks | plechovka oliv plněných paprikou (300 g) |
1 ks | plechovky masového vývaru |
1 ks | větší cibule |
2 lžíce | konzervovaných žampionů |
5 cl | šery |
muškátový oříšek | |
drcený bílý pepř | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpuštěném sádle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme k ní nadrobno nakrájenou šunku a drůbky pokrájené na kousky, vše zprudka orestujeme
2. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaný muškátový oříšek, přidáme šery a na kousky nakrájené žampiony
3. Dobře zamícháme a přidáme napůl překrojené olivy plněné paprikou, opět zamícháme, přidáme vývar, přikryjeme a necháme vařit několik minut
4. Mezitím osmahneme na pánvi s máslem rýži spolu s olivami bez pecek nakrájenými na kousky
5. S rýže uděláme uprostřed servírovací mísy bábovičku, okolo rozložíme drůbky a ihned podáváme.