REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží drůbky se šery

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě orestované kuřecí drůbky, servírované s olivovou rýží. Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Katovského.


Ingredience:
500 gdrůbežích drůbků
200 gvařené rýže
80 gvepřového sádla
50 gšunky
1 ksmalá plechovka oliv bez pecek
1 ksplechovka oliv plněných paprikou (300 g)
1 ksplechovky masového vývaru
1 ksvětší cibule
2 lžícekonzervovaných žampionů
5 clšery
muškátový oříšek
drcený bílý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Na rozpuštěném sádle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme k ní nadrobno nakrájenou šunku a drůbky pokrájené na kousky, vše zprudka orestujeme
2. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaný muškátový oříšek, přidáme šery a na kousky nakrájené žampiony
3. Dobře zamícháme a přidáme napůl překrojené olivy plněné paprikou, opět zamícháme, přidáme vývar, přikryjeme a necháme vařit několik minut
4. Mezitím osmahneme na pánvi s máslem rýži spolu s olivami bez pecek nakrájenými na kousky
5. S rýže uděláme uprostřed servírovací mísy bábovičku, okolo rozložíme drůbky a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy