Vyzkoušejte exotiku, japonské plněné lívance, ale s českým medem! Ano, všichni milujeme naší zlatou českou klasiku, ale co si trochu ozvláštnit den receptem z dálného východu? Těsto je podobné našim českým lívancům nebo palačinkám, ale takhle jste je určitě ještě nejedli.
Ingredience:
Na 6 dorayaki: | |
240 g | hladké mouky |
100 g | moučkového cukru |
50 g | lučního medu Medokomerc |
3 g | prášku do pečiva |
2 dcl | vody pokojové teploty |
2 ks | vajíčka od šťastných slepic |
olej na vytření pánve | |
Náplň: | |
luční med Medokomerc, marmeláda, Nutella... |
Postup:
- Mouku s cukrem a práškem do pečiva smíchejte dohromady v jedné velké míse. Přidejte vajíčka, med a vodu. Jakmile budete mít všechny ingredience dohromady, metličkou začněte vše začít smíchávat. Napřed pomalu, poté můžete přidat na rychlosti, dokud nebudete mít tekuté těsto bez hrudek.
- Vezměte pánev na palačinky, případně jakoukoli nepřilnavou pánev, a kápněte na ni trošku oleje. Jeho výběr je zcela na vás. Plamen stáhněte na střední. Vezměte naběračku a na pánev vylijte vrstvu těsta. Je na vás, jak velké dorayaki uděláte, snažte se ale, aby byly velikostně stejné. Opékejte je zhruba tři minuty a až na povrchu vyraší malé bublinky, těsto otočte a další minutu opékejte z druhé strany. Stejný postup proveďte i s dalšími dorayaki.
- Poté do středu spodní vrstvy naneste vaši oblíbenou náplň. Neroztírejte náplň rovnoměrně, ale udržte ji nejsilnější vrstvu ve středu. Jakmile přidáte vrchní vrstvu, náplň se sama dostane do míst, kam potřebuje.
Název DORAYAKI pochází z japonského slova „dora“, které znamená gong a je velmi pravděpodobné, že název získal právě díky tomuto hudebnímu nástroji.
zdroj: www.medokomerc.cz