REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí veganské Hot dogy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z vegenské kuchařky. jde o zeleninu uvařenou v páře, rozmixovanou, smíchanou s ovesnou moukou, výsledné “párky” pak ugrilované nebo opečené na pánvi.


Ingredience:
500 gzeleniny – brambory, dvě mrkve, ½ hlávky červené řepy, menší růžičku karfiolu, 3 šalotky
1 a 1/2 čajové lžičkysladké červené papriky
1 čajovou lžičkukmínu
1 a 1/2 hrnečkuovesné mouky
koření
sůl

Postup:
  1. Zeleninu si uvaříme nad párou do měkka (řepu je potřebné vařit o něco déle anebo nakrájet na menší kousky, aby se uvařila/udusila spolu s ostatní zeleninou)
  2. Hotovu zeleninu dejte do mixéru a postupně přidávejte ostatní ingredience – koření, cibulku a mletou ovesnou mouku, kterou je možné nahradit i jinými zdravými moukami, výsledná hmota je tužší a dobře tvarovatelná, v případě, že je řidší, přidejte ještě mouku
  3. Vlhkýma rukama tvarujte šišky nebo podlouhlé párky, které můžete buď odložit do lednice, grilovat, nebo opékat (příprava nad párou je nutná v důsledku přítomnosti mouky, kterou je lepší ještě tepelně upravit)
  4. Po ugrilování nebo pečení naplňte bagetky párky a podávejte se zeleninou a jinými přílohami.
Poznámka:

Recept k článku: 1.11. Světový den veganů přichází ve znamení nových chutí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy