REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený květák se žampiony a kapií

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji a cibuli restovaný nasekaný květák, nakrájené žampiony a kapie. Vše podušené na mírném ohni, ochucené římským kmínem a citronovou šťávou.


Ingredience:
300 gkvětáku
200 gžampionů
1 kskapie
1 kscibule
4 lžíceoleje
1 lžičkamletého římského kmínu
1 lžičkacitronové šťávy
špetka mletého koriandru
pepř
sůl

Postup:

1. Ve woku rozpálíme olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit
2. Květák zbavíme košťálu, rozebereme na růžičky a nasekáme nadrobno
3. Vhodíme do pánve k cibuli
4. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a pak na plátky, kapii na kostičky a přidáme do pánve
5. Přidáme koření, sůl, citronovou šťávu a promícháme
6. Přiklopíme a na mírném plameni dusíme cca 15 až 20 minut – mělo by to být na skus
7. Podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Na talíři můžeme dozdobit lístky koriandru. Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy