REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí špagety podle Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirací reportére TV Nova Ládi Hrušky, uhnětené těsto prolisované pomocí lisu na česnek, špagety pak uvařené v osolené vodě doměkka, okapané servírované třeba ochucené kečupem a nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
1 hrnekpolohrubé mouky (lze i špaldová)
1/4 hrnkuvody
pár kapek oleje
mírně osolená voda na uvaření špaget
kečup a nastrouhaný tvrdý sýr na ochucení špaget

Postup:

1. Do mísy nasypeme 1 hrnek polohrubé mouky (můžeme použít i špaldovou), přilijeme 1/
4 hrnku vody, ze směsi vypracujeme hmotu, která připomíná těsto
2. Odkrajujeme malé kousky pak z nich v ruce vyválíme malé kuličky tak velké, aby se pohodlně vlezly do lisu na česnek
3. Kuličky „těsta“ pak pasírujeme skrz lis na česnek, do kterého je postupně vkládáme, z lisu na česnek nám už vylezou špagety
4. Ty necháme povařit asi 3 až 4 minuty v mírně osolené a pár kapkami oleje omaštěné vody
5. Špagety vytáhneme a necháme důkladně okapat, podáváme je například ochucené kečupem a posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy