Další z inspirací reportére TV Nova Ládi Hrušky, uhnětené těsto prolisované pomocí lisu na česnek, špagety pak uvařené v osolené vodě doměkka, okapané servírované třeba ochucené kečupem a nastrouhaným tvrdým sýrem.
Ingredience:
1 hrnek | polohrubé mouky (lze i špaldová) |
1/4 hrnku | vody |
pár kapek oleje | |
mírně osolená voda na uvaření špaget | |
kečup a nastrouhaný tvrdý sýr na ochucení špaget |
Postup:
1. Do mísy nasypeme 1 hrnek polohrubé mouky (můžeme použít i špaldovou), přilijeme 1/
4 hrnku vody, ze směsi vypracujeme hmotu, která připomíná těsto
2. Odkrajujeme malé kousky pak z nich v ruce vyválíme malé kuličky tak velké, aby se pohodlně vlezly do lisu na česnek
3. Kuličky “těsta” pak pasírujeme skrz lis na česnek, do kterého je postupně vkládáme, z lisu na česnek nám už vylezou špagety
4. Ty necháme povařit asi 3 až 4 minuty v mírně osolené a pár kapkami oleje omaštěné vody
5. Špagety vytáhneme a necháme důkladně okapat, podáváme je například ochucené kečupem a posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.