REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí smetanová klobása

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant výroby chutné domácí smetanové klobásy.


Ingredience:
1,5 kglibového vepřového masa
sůl
mletý bílý pepř
vepřová střívka
muškátový květ
mleté nové koření
mléko dle potřeby
strouhaná citronová kůra
1/2 ksveky
0,5 kghovězího masa (kližka)

Postup:

1. Nejprve nakrájíme veku a namočíme ji do mléka
2. Vepřové a hovězí maso umeleme a ještě rozmělníme v robotu, je dobré maso 2x umlít
3. K pomletému masu přidáme rozmělněnou veku s mlékem, ochutíme, přidáme koření, citronovou kůru a důkladně vše promícháme, bude-li směs příliš tuhá, přilijeme mléko a důkladně vše opět promícháme, pak necháme hodinu odležet
4. Plníme do střívek, konce zaštípneme. skladujeme krátkodobě v lednici
5. Klobásy dále připravujeme smažením na sádle nebo oleji.

Doporučení:

Stejným způsobem připravíme vinnou klobásu, s tím rozdílem, že veku namočíme do bílého vína a místo mléka přidáme vodu. Do vinné klobásy se jako koření přidává také mletý hřebíček.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy