REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí jogurt s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobený bílý jogurt z mléka a živého jogurtu, nakonec ochucený cukrem a jahodami.


Ingredience:
1 lmléka v sáčku, nebo čerstvého v lahvi
1 kelímekživého jogurtu (například Hollandia - Gazdovský jogurt)
na dochucení jahody s cukrem

Postup:

1. Mléko svaříme na 60 °C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky), odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil) 2. Do větší mísy dáme půlku jogurt, po vychladnutí mléka ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou
3. Nalijeme do skleniček a uzavřeme, necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát (já použila troubu, kterou jsem pustila na 50 °C, někdo sklenice dává do peřin
4. Pak jogurt vychladíme v lednici a můžeme smíchat s ovocem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy