REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dip s pečeným česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční dip z pečeného česneku smíchaného s kysanou smetanou, olejem ze sušených rajčat, ochucený trochou soli.


Ingredience:
6 ksstroužků čerstvého česneku
1 lžíceoleje ze sušených rajčat
1 lžíceolivového oleje na pečené česneku
300 gzakysané smetany
sůl

Postup:

1. Stroužky česneku (neloupané) pečeme pokapané trochou oleje v troubě při 180 °C asi 30 minut, dokud uvnitř nezměknou
2. Pečený studený česnek vymáčkneme ze slupky
3. Pak jej rozmělníme vidličkou
4. Přidáme k zakysané smetaně, kterou jsme si promíchali s olejem ze sušených rajčat
5. Osolíme a vychladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy