Oblíbené linecké vánoční cukroví ve variantě pro diabetiky.
Ingredience:
310 g | hladké mouky |
170 g | másla nebo ztuženého tuku na pečení |
6 lžic | sypkého umělého sladidla |
1 ks | vejce |
citronová kůra | |
mléko | |
pečící papír | |
formičky na vykrajování | |
dia marmeláda na slepování cukroví |
Postup:
1. Povolené máslo nebo ztužený tuk, mouku a vejce smícháme spolu s umělým sladidlem a citronovou kůrou, podle potřeby zředíme mlékem
2. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout minimálně 30 minut
3. Z vytvořeného těsta vykrajujeme cukroví různých tvarů
4. Položíme na pečícím papírem vyložený plech a upečeme v troubě pozvolna dorůžova (teplota cca 150 °C)
5. Asi po 10 minutách plech vytáhneme a necháme vychladnout
6. Vychladlé dia linecké cukroví slepujeme dia marmeládou.
Pozor, různá sladidla mohou mít různou sladivost, upravte podle typu. Některá sladidla nesnesou vysoké teploty při pečení, ujistěte se že sladidlo které chcete použít je vhodné na pečení. Těsto by mohlo zhořknout.