REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dědův jihočeský štrúdl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, tuku a světlého piva, plněné jahodami a cukrem, stočené do závinu, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 g hladké mouky
200 grostlinného tuku
200 mlsvětlého piva
2 lžícemoučkového cukru
vanilkový cukr
strouhanka
jahody
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Do hladké mouky přidáme změklý rostlinný tuk, zalijeme světlým pivem a vypracujeme tužší těsto, které necháme hodinu v chladu odpočinout
2. Z těsta pak vyválíme 2 pláty, které posypeme strouhankou, rozložíme očištěnými, na půlky pokrájenými jahodami, posypeme moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem
3. Těsta stočíme, položíme oba záviny na tukem vytřený plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova (asi 30 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy