REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Datlový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené máslovou náplní s příchutí pomeranče mandlí a mandarinek, pokladené datlemi a upečené dozlatova.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
6 lžicmásla
1 ksvejce
špetka soli
vlažná voda
hrubá mouka a tuk na formu
Na náplň:
150 gsušených vypeckovaných mandlí
150 gmletých mandlí
8 lžicmásla
7 lžiccukru
3 lžícemeruňkového džemu
2 lžícepomerančové šťávy
2 lžícehladké mouky
1 ksvejce

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku a spolu s máslem zpracujeme na drobenku, přidáme rozklepnuté vejce, trochu vlažné vody a vypracujeme tužší těsto
2. Těsto rozválíme na plát, vyložíme jím tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou koláčovou formu, přitiskneme k okrajům a necháme odpočinout v chladničce
3. Změklé máslo, cukr a vejce utřeme do hladké pěny, přidáme mleté mandle, hladkou mouku, pomerančovou šťávu, promícháme a připravenou náplň rozetřeme na vychladlé těsto
4. Na náplň rozložíme datle, koláč přikryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby, pečeme při 180 °C asi 10 minut, pak alobal sundáme a dopečeme ještě 10 minut dozlatova 5. Teplý koláč potřeme meruňkovým džemem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy