Chlebové topinky obložené opečenými plátky krůtích řízků, servírované přelité pikantní omáčkou, případně posypané nastrouhaným tvrdým sýrem a ozdobené kousky čerstvé zeleniny.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | krůtí řízky |
4 ks | krajíce chleba |
stroužky česneku | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na ďábelskou omáčku: | |
4 lžíce | tatarské omáčky |
4 lžíce | kečupu |
mleté chilli koření | |
Na dozdobení: | |
nastoruhaný sýr, zelenina |
Postup:
1. Plátky chleba opečeme na oleji, topinky potřeme česnekem
2. Krůtí řízky osolíme, dochutíme pepřem a zprudka opečeme na oleji
3. Tatarskou omáčku smícháme 1:
1 s kečupem a dochutíme mletým chilli kořením
4. Topinky potřené česnekem obložíme plátky krůtího masa a hojně přelijeme ďábelskou omáčkou, kdo má rád, ještě maso posypem nastrouhaným tvrdým sýrem a ozdobí kousky čerstvé zeleniny.
Takto připravené topinky podáváme teplé!