REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ďábelské toasty II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené toasty případně klasické chlebové topinky obložené pikantní směsí z leča, pečeného nebo dušeného masa a dalších ingrediencí, posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
8 kstoastového chleba, případně plátky bílého kmínového chleba
50 gstrouhaného tvrdého sýra
kapie a pažitka na ozdobu
Na pomazánku:
toastovač nebo olej na opečené chleba
300 gsterilovaného leča
200 gpečeného nebo dušeného masa
2 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku nebo kečupu
3 ksstroužky česneku
2 ksfeferonky
1 kscibule
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
trochu cukru
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme rajčatový protlak nebo kečup, trochu cukru, promícháme, prohřejeme
2. V této fázi do pánve dáme lečo, maso nakrájené na drobné kostičky, česnek utřený se solí, drobně nakrájenou, jadřince zbavenou feferonku a pepř, dusíme, až směs zhoustne
3. Ještě horkou směs naneseme na čerstvě opečené toasty nebo topinky připravené v rozpáleném oleji
4. Topinky posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme kapií a petrželkou, ihned podáváme.

Doporučení:

Do směsi lze přidat i podušené plátky hub, oříšky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy