Opečené toasty případně klasické chlebové topinky obložené pikantní směsí z leča, pečeného nebo dušeného masa a dalších ingrediencí, posypané nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
8 ks | toastového chleba, případně plátky bílého kmínového chleba |
50 g | strouhaného tvrdého sýra |
kapie a pažitka na ozdobu | |
Na pomazánku: | |
toastovač nebo olej na opečené chleba | |
300 g | sterilovaného leča |
200 g | pečeného nebo dušeného masa |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku nebo kečupu |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | feferonky |
1 ks | cibule |
sladká mletá paprika | |
mletý černý pepř | |
trochu cukru | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme rajčatový protlak nebo kečup, trochu cukru, promícháme, prohřejeme
2. V této fázi do pánve dáme lečo, maso nakrájené na drobné kostičky, česnek utřený se solí, drobně nakrájenou, jadřince zbavenou feferonku a pepř, dusíme, až směs zhoustne
3. Ještě horkou směs naneseme na čerstvě opečené toasty nebo topinky připravené v rozpáleném oleji
4. Topinky posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme kapií a petrželkou, ihned podáváme.
Do směsi lze přidat i podušené plátky hub, oříšky …