REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketovo-pórkové lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané lívanečky s pórkem a cuketou. Dochucené petrželkou a česnekem. A pak osmažené a podávané s libovolnou přílohou.


Ingredience:
400 gpórku nakrájeného na jemné nudličky
250 gmladé cukety nahrubo nastrouhané (není nutné ji loupat)
150 gjemně nasekané libovolné uzeniny (nemusí být)
150 mlmléka
6-8 lžicpolohrubé mouky
3 lžícenasekané petrželky
2-3 lžičkysušeného česneku (nebo čerstvý česnek)
1/2 sáčkuprášku do pečiva
3 ksvajec
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Pórek orestujeme asi 5 minut na trošce oleje
2. Pak přidáme cuketu a uzeninu, po dalších pěti minutách odstavíme
3 Necháme téměř vychladnout
4. Vajíčka rozšleháme s mlékem a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva – mělo by vzniknout hustší lívancové těsto
5. Přidáme koření a ke směsi vsypeme pórek, cuketu a uzeninu
6. Hotovou směs ochutnáme a podle potřeby dokořeníme
7. Necháme asi 15 minut odležet a pak smažíme na malém množství oleje lívanečky, dokud nezískají zlatou barvu.

Doporučení:

Podáváme s brambory, pečenými brambory nebo pečivem, se zeleninovým salátem. Dobré jsou i studené.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy