REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové placky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placky připravené z nastrouhané cukety, mouky, mléka, vajec a kukuřice, usmažené dozlatova, podávané s omáčkou tzatziki.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
200 gmražené kukuřice + voda
1/2 sáčkuprášku do pečiva
250 mlmléka
2 ksvajec
1 kscukety
mletý pepř
olej na smažení
sůl
Na tzatziki:
1 lžičkanasekané čerstvé máty
1 lžičkanasekaného čerstvého kopru
1 lžícecitronové šťávy
200 gzakysané smetany
1 ksokurky
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva, solí a pepřem, přidáme ušlehané mléko s vejci a promícháme dohladka
2. Do vařící vody ponoříme na 5 minut kukuřici, scedíme ji a přidáme spolu s nastrouhanou cuketou do těsta, vše dobře promícháme a necháme 20 minut uležet
3. Mezitím připravíme tzatziki; smícháme zakysanou smetanu s citronovou šťávou, na drobno nasekaným koprem i mátou, nastrouhanou okurkou a podle chuti osolíme
4. Na rozehřátém oleji usmažíme placky po obou stranách dozlatova a hotové namáčíme do omáčky tzatziki.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy