Placky připravené z nastrouhané cukety, mouky, mléka, vajec a kukuřice, usmažené dozlatova, podávané s omáčkou tzatziki.
Ingredience:
Na těsto: | |
200 g | hladké mouky |
200 g | mražené kukuřice + voda |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
250 ml | mléka |
2 ks | vajec |
1 ks | cukety |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na tzatziki: | |
1 lžička | nasekané čerstvé máty |
1 lžička | nasekaného čerstvého kopru |
1 lžíce | citronové šťávy |
200 g | zakysané smetany |
1 ks | okurky |
sůl |
Postup:
1. Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva, solí a pepřem, přidáme ušlehané mléko s vejci a promícháme dohladka
2. Do vařící vody ponoříme na 5 minut kukuřici, scedíme ji a přidáme spolu s nastrouhanou cuketou do těsta, vše dobře promícháme a necháme 20 minut uležet
3. Mezitím připravíme tzatziki; smícháme zakysanou smetanu s citronovou šťávou, na drobno nasekaným koprem i mátou, nastrouhanou okurkou a podle chuti osolíme
4. Na rozehřátém oleji usmažíme placky po obou stranách dozlatova a hotové namáčíme do omáčky tzatziki.