Plátky cukety plněné mozzarellou s bazalkovým pestem, obalené v pivním těstíčku, smažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | cukety |
250 g | mozzarelly |
2 lžíce | bazalkového pesta |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na rajčatovou směs: | |
800 g | rajčat |
10 ks | lístků bazalky |
10 ks | lístků máty |
mletý pepř | |
sůl | |
Na pivní těstíčko: | |
3 lžíce | polohrubé mouky |
1 lžíce | oleje |
75 ml | světlého piva |
2 ks | vajec |
špetka soli |
Postup:
1. Žloutky smícháme se světlým pivem, olejem, polohrubou moukou a směs necháme 10 minut bobtnat
2. Mezitím rajčata oloupeme (ale nemusíme), nakrájíme na čtvrtiny, zbavíme semen a rozkrájíme, ochutíme je na drobno nasekanou bazalkou i mátou, osolíme, opepříme a uložíme do chladu
3. Omyté cukety osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, která osolíme a opepříme
4. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky, každý plátek rozpůlíme a potřeme pestem, polovinu plátků cukety obložíme mozzarellou a překryjeme zbylou polovinou cukety
5. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha a vmícháme do pivního těstíčka
6. Plněné cuketové placičky obalíme v pivním těstíčku, smažíme v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany asi 3 minuty a podáváme s rajčatovou směsí.