REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená, prolisovaná cuketa promíchaná s vaječnou pěnou a citronovou šťávou, podávaná vychlazená, ozdobená ovocem a šlehačkou.


Ingredience:
3 ksvejce
2 ksmenší cukety
100 gcukru
1 sáčekvanilkového cukru
citronová šťáva z 1/2 ks citrónu
ovoce na ozdobu
šlehačka

Postup:

1. Omyté a důkladně okapané cukety nakrájíme, uvaříme a prolisujeme, nebo je můžeme podusit na trošce oleje nebo másla
2. Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni, když pěna zhoustne, přidáme citronovou šťávu a vanilkový cukr
3. Pěnu opatrně smícháme s připraveným cuketovým pyré
4. Dáme vychladit, ozdobíme ovocem a šlehačkou a můžeme podávat.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy