REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cuketa je v této podobě velice chutná a tento recept dokazuje, že i zelenina má své místo při výrobě sladkých moučníků.


Ingredience:
3 ksvejce
1 ksstředně velké cukety
1 ksbalíček prášku do pečiva
2,5 hrnkupolohrubé mouky
1 hrnekpískového cukru
3/4 hrnkuoleje
l lžícekakaa
1 lžičkaskořice
Na polevu:
1 ksčokolády na vaření
50 gtuku 100 %
1 lžícenugety

Postup:

1. Celá vejce a cukr ušleháme (nejlépe ručním el. šlehačem) do pěny, pak přidáme olej
2. Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka, na jemném struhadle nastrouháme a hodně vymačkáme (například přes dětskou plenku nebo řídkou utěrku, pokud cuketu vymačkáme málo, buchta není tak nadýchaná) a přidáme k pěně z vajec, cukru a oleje
3. Dále přisypeme mouku, prášek do pečiva, kakao, skořici a zamícháme
4. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při teplotě kolem 180 °C 5. Čokoládu, tuk a nugetu rozpustíme buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě
6. Buchtu polijeme polevou a můžeme ji ještě posypat kokosem, nebo ozdobit bílou čokoládovou polevou.

Poznámka:

Hrnek je cca 125 g nebo také 0,25 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy