REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čtyřzrnné placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky připravené ze směsi z vloček, ořechů, vajec, cukru a dalších ingrediencí, v troubě upečené dozlatova.


Ingredience:
120 gsměsi čtyřzrnných vloček (ovesných, žitných, pšeničných, špaldových)
100 gkandované směsi (pomerančové i citronové kůry a rozinek)
60 gtřtinového cukru
50 gvlašských ořechů
20 gpšeničných otrub
2 ksvajec
1 lžíceoleje
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícejavorového sirupu
1/2 lžičkyskořice
1/4 lžičkyjedlé sody

Postup:

1. V pánvi na sucho osmahneme směs čtyřzrnných vloček a vlašské ořechy, necháme vychladnout a válečkem rozdrtíme
2. Rozdrcenou směs dáme do mísy, přidáme pšeničné otruby, směsi kandované pomerančové i citronové kůry a rozinek, jedlou sodu, mletou skořici a vše promícháme
3. Třtinový cukr ušleháme s rozklepnutými vejci do husté pěny, vmícháme olej, citronovou šťávu, javorový sirup a suchou připravenou směs
4. Na plech vyložený pečicím papírem klademe lžící hromádky, které zploštíme do placiček a pečeme v předehřáté troubě zvolna asi 15 minut, pak necháme na plechu vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy