REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dánské perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perníčky připravené z medu, cukru, másla, mouky, skořice, zázvoru a mléka, po upečení zdobené bílkovou polevou.


Ingredience:
400 ghladké mouky
150 gmedu
100 gcukru krupice
100 gmásla
6 lžicmléka
1,5 lžícekypřicího prášku do pečiva
2 lžičkymleté skořice
1 lžičkamletého zázvoru
tuk na plech
Na ozdobení:
150 gmoučkového cukru
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícečerveného potravinářského barviva
1 ksbílku

Postup:

1. Med rozehřejeme s krupicovým cukrem, máslem a necháme mírně vychladnout
2. Přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, mletý zázvor, mléko, promícháme a těsto dobře propracujeme, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladničce odležet
3. Pak těsto rozválíme na plát silný 4 mm, vykrájíme z něho různé tvary, rozložíme na tukem vymazaný plech, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 12 minut
4. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout
5. Bílek utřeme s moučkovým cukrem a citronovou šťávou na hladkou polevu a část polevy obarvíme červenou potravinářskou barvou
6. Polevu naplníme do malého papírového kornoutku nebo cukrářského sáčku a perníčky ozdobíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy