Vánoční pečené cukroví. Pečené čtverečky z mouky, vajec, ovocné směsi, ořechů a cukru.
Ingredience:
400 g | sušeného ovoce (rozinky, meruňky, švestky, brusinky) |
80 g | hladké mouky |
80 g | cukru krupice |
50 g | vlašských ořechů |
50 g | loupaných mandlí |
4 lžíce | rumu |
2 ks | vajec |
kůra z 1 citronu | |
tuk na plech |
Postup:
1. Na ovocnou směs sušené ovoce nakrájíme na drobno, promícháme s na jemno nastrouhanou citronovou kůrou a rumem
2. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku, na drobno nasekané vlašského ořechy i mandle a ovocnou směs
3. Připravenou ovocnou hmotu rozetřeme na vymaštěný plech, vložíme do předehřáté trouby na 150 °C a zvolna pečeme dozlatova
4. Upečený plát vyjmeme z trouby a ještě teplý rozkrájíme na menší čtverečky.