REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čtverečky s karamelovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené čtverečky slepované krémem a přelité čokoládovou polevou, zdobené bílou čokoládovou polevou.


Ingredience:
180 ghladké mouky
140 gmásla
70 gmoučkového cukru
30 gmletých oloupaných mandlí
2 ksžloutků
hladká mouka navál
Na krém:
1 lžícerumu
140 gmásla
1/2 ksplechovky karamelizovaného zahuštěného mléka
Na čokoládovou polevu:
2 lžičkyztuženého tuku
120 gčokolády na vaření
Na zdobení:
rozpuštěná bílá čokoládová poleva

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku smícháme s oloupanými na jemno mletými mandlemi, přidáme moučkový cukr, na menší kousky nakrájené změklé máslo, žloutky a zpracujeme vláčné těsto, z kterého uděláme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny vychladit
2. Potom na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme z něho malé čtverečky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 170 °C dorůžova (asi 12 minut)
3. Na krém mléko přelijeme do mísy na šlehání a po částech do něho zašleháme změklé máslo, pak po kapkách vešleháme rum a necháme v lednici chvíli ztuhnout
4. Čokoládu na vaření nalámeme do kastrůlku, přidáme tuk a v horké vodní lázni za stálého míchání rozpustíme
5. Polovinu vychladlých čtverečků přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme v chladu ztuhnout, pak ji ozdobíme rozpuštěnou bílou polevou a krém ozdobně nastříkáme na druhou polovinu nepřelitých čtverečků a spojíme je se čtverečky přelitými čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy