Pečené čtverečky slepované krémem a přelité čokoládovou polevou, zdobené bílou čokoládovou polevou.
Ingredience:
180 g | hladké mouky |
140 g | másla |
70 g | moučkového cukru |
30 g | mletých oloupaných mandlí |
2 ks | žloutků |
hladká mouka navál | |
Na krém: | |
1 lžíce | rumu |
140 g | másla |
1/2 ks | plechovky karamelizovaného zahuštěného mléka |
Na čokoládovou polevu: | |
2 lžičky | ztuženého tuku |
120 g | čokolády na vaření |
Na zdobení: | |
rozpuštěná bílá čokoládová poleva |
Postup:
1. Prosátou hladkou mouku smícháme s oloupanými na jemno mletými mandlemi, přidáme moučkový cukr, na menší kousky nakrájené změklé máslo, žloutky a zpracujeme vláčné těsto, z kterého uděláme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny vychladit
2. Potom na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme z něho malé čtverečky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 170 °C dorůžova (asi 12 minut)
3. Na krém mléko přelijeme do mísy na šlehání a po částech do něho zašleháme změklé máslo, pak po kapkách vešleháme rum a necháme v lednici chvíli ztuhnout
4. Čokoládu na vaření nalámeme do kastrůlku, přidáme tuk a v horké vodní lázni za stálého míchání rozpustíme
5. Polovinu vychladlých čtverečků přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme v chladu ztuhnout, pak ji ozdobíme rozpuštěnou bílou polevou a krém ozdobně nastříkáme na druhou polovinu nepřelitých čtverečků a spojíme je se čtverečky přelitými čokoládovou polevou.