REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoládová lahoda pro malé i velké mlsouny.


Ingredience:
100 ghořké čokolády
0,5 lmléka
1 bal.kakaového pudinkového prášku
2 lžícecukru (krystal, krupice)
čerstvé ovoce dle výběru (nebo kompotové)
šlehačka

Postup:

1. V pěti lžících mléka rozmícháme pudinkový prášek
2. Ostatní mléko a rozlámanou čokoládu přivedeme pozvolna do varu (za občasného míchání)
3. Osladíme cukrem
4. Za stálého míchání vlijeme rozpuštěný prášek s mlékem do zbylého vařícího mléka s čokoládou a povaříme do zhoustnutí
5. Hotový horký pudink vlijeme do formiček a necháme ztuhnout
6. Dozdobíme ovocem a šlehačkou.

Doporučení:

Pokud vaříte pudink déle než je uvedeno v návodu výrobce, začne opět řídnout.Pudink nalévejte do studené formy(vypláchnuté studenou vodou, nebo předchlazené v ledničce), pak lze dobře vyklopit.Pudinku bez škraloupu docílíme tak, že trochou cukru posypeme povrch pudinku okamžitě po uvaření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy