REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový pudink II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pudink z kakaa, vajec, smetany a instantní kávy.


Ingredience:
100 gmoučkového cukru
5 lžickakaa
1 lžičkainstantní kávy
3 lžícemleté želatiny
3 dlmléka
1,5 dlsmetany ke šlehání
2 ksvajec
vanilinový cukr
mandle (ořechová jádra)

Postup:

1. Želatinu namočíme do 3 lžic studené vody a necháme nabobtnat
2. Žloutky ušleháme s cukrem v lehkou, hustou pěnu, přidáme kakao a mléko, vše nalijeme do menšího hrnce a za stálého míchání přivedeme téměř k varu
3. Do směsi přidáme kávu, vanilinový cukr, nabobtnalou želatinu, sundáme z plotýnky a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Nakonec do částečně prochladlé směsi vmícháme ušlehanou smetanu
5. Hmotu nalijeme do 4 misek vypláchnutých studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout
6. Před podáváním pudink vyklopíme na dezertní talířky a ozdobíme spařenými, oloupanými mandlemi nebo ořechovými jádry a ušlehanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy